Zorgverzekering vergelijken

In Nederland is een zorgverzekering verplicht. Wie zich niet verzekert riskeert een boete. Deze boete is standaard 130% van de duurste zorgverzekering.
Maar je hoeft echter geen fortuin uit te geven aan een basis zorgverzekeringen. Zorgverzekeringen vergelijken is vaak een goede tip om een goedkope zorgverzekering te bemachtigen.
Zorgverzekeringen hebben een acceptatieplicht voor de aanvragen betreft het basispakket. Je kunt dus niet geweigerd worden. Omdat alle zorgverzekeraars dezelfde basispakketten hebben, kun je dus gewoon de goedkoopste zorgverzekeraar nemen.
De zorgverzekeraars zijn verplicht om het basispakket te accepteren van de overheid, maar mogen er hun eigen prijskaartje aan hangen.

Aanvullende zorgverzekeringen

In het geval van aanvullende zorgverzekeringen hebben de zorgverzekeraars geen acceptatieplicht. De aanvullende zorgverzekeringen verschillen sterk in inhoud van de pakketten. Daarom loont het zich zeker om de aanvullende zorgverzekeringen te vergelijken.
Veel mensen nemen een aanvullende zorgverzekering af. De meest populaire aanvullende zorgverzekeringen zijn de aanvullende zorgverzekeringen op het gebied van tandheelkunde en extra fysiotherapie.
Niemand is verplicht om een aanvullende zorgverzekering af te nemen. Daarom kun je bijvoorbeeld voor je kind wél een aanvullende zorgverzekering afsluiten, maar hoef je dat niet per se voor je zelf ook te doen.

Betaal ik premie?
Wie achttien jaar of ouder is, moet premie gaan betalen voor de zorgverzekering. Kinderen onder de achttien jaar betalen geen premie: de overheid heeft deze groep hiervan vrijgesteld. Iedereen heeft recht op zorgtoeslag. Hoeveel zorgtoeslag je krijgt is afhankelijk van het inkomen van jou en je (fiscale) partner.

Van zorgverzekeraar wisselen?
Je bent vanaf 1 januari van het nieuwe jaar vrij je bij een nieuwe zorgverzekeraar te verzekeren. Deze overstap dient voor 1 februari van het nieuwe jaar rond te zijn. Vergelijk zorgverzekeringen om erachter te komen welke zorgverzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Kijk dus snel in onze mogelijkheden en vergelijk om snel het overstappen van de zorgverzekering naar een nieuwe maatschappij in orde te maken.