Wat moet je weten over je zorgverzekering?

Je zorgverzekering is enorm belangrijk. Het is namelijk een verzekering die kosten voor medische zorg voor je dekt. Veel mensen weten niet precies hoe duur goede zorg daadwerkelijk is en beseffen niet wat hun zorgverzekering allemaal doet voor ze. De overheid heeft dan ook besloten om de zorgverzekering verplicht te maken, zodat mensen niet hoeven te kiezen tussen hun portemonnee en hun gezondheid. Het is dan ook handig wanneer je wel wat over je zorgverzekering weet en in dit artikel bespreek ik wat informatie met je.

Wat dekt je zorgverzekering?

Zoals ik al verteld dekt de zorgverzekering de kosten voor medische zorg. Echter dekt het verplichte onderdeel van je zorgverzekering alleen de kosten voor noodzakelijke zorg. Dit betekent dus dat een bezoekje aan de huisarts gedekt zal worden. Echter zal een bezoekje aan de tandarts niet vergoed worden. Om deze kosten vergoed te hebben, moet je een aanvullende zorgverzekering nemen.

Eigen risico

Niet alles wordt vergoed. Je betaalt namelijk eerst je eigen risico en wanneer je dit bedrag volledig hebt betaald zal de rest van de kosten gedekt worden door je zorgverzekeraar. De hoogte van je eigen risico kan je wel zelf bepalen wanneer je een nieuwe zorgverzekering afsluit.

Vergelijk

Omdat veel mensen enorm veel geld kunnen besparen op hun zorgverzekering is het handig om te kijken of je niet te veel betaalt voor je huidige zorgverzekering. Wanneer je namelijk niet overstapt van zorgverzekering, ga je automatisch akkoord met de nieuwe voorwaarden en premie van je huidige verzekeraar. Het is dus handig om zorgverzekeringen te vergelijken om te kijken wat de goedkoopste is voor jouw wensen en situatie.

Het is belangrijk dat je op tijd kijkt of je wilt overstappen van zorgverzekering. Je kan namelijk tot 31 december besluiten om over te stappen. Wanneer je dat niet doet, wordt je huidige zorgverzekering gewoon verlengt.