Vier tips als je last hebt van een blaasontsteking

Het hebben van een blaasontsteking is erg vervelend en kan je beperken in de dagelijkse dingen die je doet. Toch zijn er enkele middelen die de ontsteking kunnen verlichten. Denk bijvoorbeeld eens aan het drinken van verschillende theesoorten. Heb je een blaasontsteking, dan ben je zeker niet de enige. Als je van thee drinken houdt, dan kan dit een oplossing zijn. Groene thee is een veel voorkomend geneesmiddel voor de ontsteking. Drink dit veelvuldig en beperk de pijn, omdat groene thee een verzorgende werking heeft voor de blaas.

thee

Drink kamillethee tegen een blaasontsteking

Als je last hebt van een blaasontsteking, dan kan je er goed aan doen om kamillethee te drinken. Deze theesoort is in vrijwel elke supermarkt te verkrijgen en dus eenvoudig te koop. Het drinken van thee tegen blaasontsteking vergt weinig tijd en je hoeft dus geen speciale medicijnen te slikken. Uiteraard adviseren wij altijd contact op te nemen met de huisarts als je last hebt van een blaasontsteking. Het drinken van thee kan de pijn verlichten, maar zijn geen vervangers voor medicijnen.

Maak verse muntthee bij een blaasontsteking

De laatste jaren is het drinken van muntthee steeds populairder geworden. Vroeger kwam je deze theesoort niet zoveel tegen, maar tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit de restaurants en winkels. Je kan ervoor kiezen om verse muntthee te drinken of te kiezen voor zakjes met gedroogde munt. Deze theesoort kan je goed drinken in combinatie met een scheutje honing of met een paar plakjes gember erbij. Smaken verschillen, maar verse munt blijft nog altijd de favoriet onder de meeste mensen. Daarnaast kent het een verzachtende werking tijdens een blaasontsteking.

Theedrinken tijdens een blaasontsteking

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er verschillende theesoorten die je kunt drinken tijdens een blaasontsteking. Zowel kamillethee, munt en groene thee zijn soorten die goed kunnen helpen tijdens een ontsteking van de blaas. Een ontsteking is zeer vervelend en kan soms langere tijd aanhouden. In feite is het een ontsteking van het slijmvlies. Een blaasontsteking kan ook gepaard gaan met een brandend gevoel tijdens het plassen. Door voldoende te drinken, kan je de blaas en urineleider schoonspoelen. Drink dus veel thee om het brandende gevoel ook nog eens enigszins te verlichten. Zo is veel drinken dus niet alleen een verplichting, maar als je thee maakt ook nog eens erg lekker door de verschillende smaken.