Begonia verzorgen

Wanneer je een mooie plant hebt aangeschaft wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar bepaalde kenmerken om de levensduur van de plant zo optimaal mogelijk te maken. Let hierbij goed op de plaats van de plant, de voeding en de hoeveelheid water. Een buitenplant verzorgen is vaak een stuk eenvoudiger in vergelijking met een kamerplant.

De begonia

De begonia kom je in elk tuincentrum wel tegen. Het is een zeer kleurrijke plant, welke gemakkelijk te onderhouden is. De begonia is in veel kleuren te verkrijgen. Dit maakt dat de plant dan ook in veel huizen te vinden is. Een begonia verzorgen is zeer eenvoudig en kan iedereen wel.

Geschikte plek

De begonia kan niet goed tegen de volle zon. Probeer deze dan ook altijd op een plek te zetten waar minimaal de helft van de dag schaduw is. Zet je de begonia binnen neer, dan is het slim om de plant iets verder van het raam vandaan te zetten. Belangrijk hierbij is dat er in de pot voldoende Hydro korrels zitten, zodat de wortels niet gaan rotten. Ook buiten op het terras kan de begonia mooi staan in een pot. Zorg hierbij wel dat er gaten onder in de pot zitten zodat overtollig water weg kan lopen.

Water geven

 De aarde rondom de begonia moet altijd vochtig zijn. Let hierbij wel op dat de grond niet te nat is, zodat de wortels niet gaan rotten. Voel voordat je de plant water geeft ook altijd even met je vinger aan de aarde, zo weet je precies hoeveel water er nodig is. Gemiddeld heeft de begonia een keer per week water nodig.

Extra voeding

De begonia heeft meerdere keren per jaar extra voeding nodig om goed te kunnen groeien. Dit geldt zowel voor de planten die binnen staan als de planten die buiten staan. Let hierbij wel op dat je plant niet te veel voeding geeft, dit kan er namelijk voor zorgen dat de wortels gaan rotten. Houdt daarom altijd de voorschriften van de voeding aan.

Verpotten van de plant

De begonia groeit vooral in de breedte. Het is daarom dan ook goed om de begonia zo nu en dan in een grotere pot te plaatsen zodat er voldoende ruimte is voor de wortels om verder te groeien.