Af van de baard?

Als je hebt besloten om afscheid te nemen van je baard, helpen we je graag goed en soepel te scheren. Dat is gemakkelijker dan je denkt.

Knip je haar kort, bijvoorbeeld met behulp van een baardtrimmer. Dit maakt het scheren gemakkelijker.

Kam je snorhaar en open je poriën door een warme douche te nemen of een vochtige, warme handdoek op je gezicht te leggen. U kunt ook een preshave gebruiken.

Maak een rijke en romige scheerschuim en zeep op je gezicht.

Gebruik een scherp scheermes om te scheren. Haal de huid aan en scheer diagonaal.

Spoel je gezicht met lauw water en vervolgens met koud zoet water om de poriën te sluiten en de huid te kalmeren.

Gebruik een aftershave-balsem of -lotion. Pas op voor alcohol op een gevoelige huid.

Scheer in het begin niet tegen de richting van het haar in: de huid moet wennen aan de scherpte van het mes. Na een paar verkennende scheerbeurten is je huid helemaal klaar voor een ultragladde scheerbeurt.

De baard is straks misschien niet meer in de mode, en dat is op zich oké. Het is echter nog geen reden om je baard direct af te scheren. Er is namelijk een verschil tussen een trend en iets dat jou goed staat. Die blouse die je vorig jaar kocht en die volgens de voorschriften nu niet meer ‘in’ is, staat jou niet minder goed nu dan dat hij een jaar geleden stond. Zo is het ook met een baard: dat hij niet meer trendy is wil niet zeggen dat je gezicht er ineens raar uit ziet met een baard. Je kiest in de eerste plaats voor gezichtsbeharing omdat het je staat en omdat het je uitstraling tegemoetkomt, niet omdat het de heersende mode is. Op ieder potje past een dekseltje; op ieder gezicht past een vorm van gezichtsbeharing. Bij de juiste baardvorm op de juiste persoon is een baard tijdloos.